Mer Thailand:    Thailand  -  Bangkok  -  Koh Samui  -  Koh Phangan  -  Ko Samet  -  Phuket  -  Chaweng
Header 1
Navigera:

Förstasidan
Allmän info
Aktiviteter
KlimatetBoka hotell
Stränderna
Attraktioner
Shoppingen

Stränder i Khao Lak


Det är lugnet och den tropiska känslan som dominerar Khao Laks stränder. Här hittar du nämligen inga störande jet-skis eller strandförsäljare. Antalet solstolar är också väldigt begränsat, förutom just intill hotellen som erbjuder sådana för sina gäster.


Khao Lak stranden

Detta är den sydligast belägna stranden i Khao Lak och är lite undangömd. En udde, som gör det lite krångligt att ta sig till fots hit, innebär att stranden inte blir så välbesökt. Ett antal resort finns dock här numer och de flesta av dessa är belägna på strandens norra del.


Nang Thong stranden

Hat Nang Thong, den mest populära stranden i området. är inte alls så full av turistande människor som man skulle kunna tro. Många turister tillbringar nämligen även mycket av tiden i hotellpoolen, på massage eller kanske i hotellets restaurang. Dessutom är ju många iväg på utflykter och dykturer. Under lågsäsongen så kan Nang Thong tom vara relativt folktom. Vissa av hotellen erbjuder solstolar för sina gäster på stranden, men 90% av stranden är "fri" från sådana, så trängas behöver man knappast.

Boka boende i Nang Thong:

Khao Lak Youth Club - Khaolak Bay Front Resort - Suwan Palm - Ocean Breeze Resort - Khaolak Palm Beach Resort - Khao Lak Resort - Baan Khaolak Resort - Khao Lak Seaview Resort & Spa - Khaolak Orchid Beach Resort

Bang Niang stranden

Den näst mest populära stranden heter Bang Niang och den är belägen precis norr om Nang Thong. På Bang Niang är resorten färre än vid sin södra granne. Intill stranden finner man ett antal fina resorter och mysiga strandrestauranger med en gemensam nämnare att de erbuder en strålande utsikt ut emot Andamanhavet. Inte minst vid solnedgång. Ovanför stranden finner man också en populär marknadsplats som erbjuder besökaren ett stort urval av kläder, frukt, leksaker, sandaler, TV-spel, film och musik. Det finns även en minigolfbana i närområdet. Banorna är utformade som djur, asiatiska ruiner etc och omgivna av tropiska växter, vattenfall och konstgjorda vattendrag.

Boka boende i Bangniang:

Andaburi Resort - Sudala Beach Resort - Bangniang Beach Resort - Ayara Villas


Khuk Khak stranden

Stranden Khuk Khak är belägen just norr om Bang Niang och erbjuder numer ett antal mysiga resort till sina besökare. Lyxhotellet JW Marriott är ett av dessa. Stranden markerar också slutet av civilisationen på ön, sett ur ett turistperspektiv. För att hitta hit följer du bara skyltningen från byn Khuk Khak ner mot stranden. Det finns ett par stigar och mindre vägar som leder mot vattnet. Väl på stranden kan du stöta på lokala fiskare som förbereder näten och redskapen inför kvällens och nattens fiske.

Boka boende i Khuk Khak:

JW Marriott Khaolak - The Andamania Beach Resort


Pak Weep stranden

Ett par av Khao Laks lyxigaste hotell och resort är belägna längs Pakweep. Bland annat Le Meridien. Stranden är vacker och ett av skälen att bo här är att området har erhållit nationalparksstatus vilket innebär att i princip inga motorbåtar trafikerar området.


•  Boka hotell säkert i Khao Lak
Annonsera härDiskussionsforum om ThailandBangkok reseguide och hotellDet mesta om ön Koh Phangan


Lite om oss bakom Khaolak.nu

Vi ( Yenit Company Limited ) är ett Thailandbaserat företag som publicerat guider om Thailand och Asien sedan 1999. Vår målsättning är att erbjuda korrekt information om respektive destination och bokning av boende och turer till förmånliga priser. Vi finns även på Facebook

© Copyright 2010-2013. Foto: Jens W.  XMTML - CSS - 
 -   Bookmark and Share
Khaolak.nu - Förstasidan