Mer Thailand:    Thailand  -  Bangkok  -  Koh Samui  -  Koh Phangan  -  Ko Samet  -  Phuket  -  Chaweng
Header 1
Navigera:

Förstasidan
Allmän info
Aktiviteter
KlimatetBoka hotell
Stränderna
Attraktioner
Shoppingen

Shoppa i Khao Lak


Den överlägstet bästa shoppingstaden i landet är onekligen Bangkok. Tyvärr kan Khao Lak inte riktigt mäta sig i konkurrensen från huvudstaden, men en resenär som nöjer sig med att köpa kläder, skor och souvenirer torde inte bli besviken.

I Thailand använder man valutan baht. En baht består av 100 satang, men satangmynten har så små valörer och litet värde att de nästan aldrig används. Baht-mynten finns i valörerna: 1, 2, 5 och 10. Sedlarna finns i valörerna: 20, 50, 100, 500 och 1000 baht.

Kommersen vid souvenirbutikerna runt huvudgatan (Phetkasem Road) och Lao On Village i Khao Lak sätter igång på eftermiddagen och håller sedan igång under kvällen, när temperaturen gått ner ett par grader. Här hittar du lokala produkter, badkläder, kopior från Billabong, Lacoste, Ed Hardy, Adidas osv, DVD-filmer, billiga solglasögon, tofflor, sandaler och smycken.

Pruta kan och bör du göra på de flesta marknader och affärer i Khao Lak (och i Thailand). Undantag gäller i närbutiker (som 7-Eleven) och varuhus etc. I thailändska varuhus och officiella märkesbutiker (brand stores) hittar man i regel inga piratkopierade kläder, utan enbart orginalvaror.

Glasögon är relativt billiga i Thailand och tillhandahålls av lokala optikerkedjor som KT Optic och och Top Charoen Optical. Dessa affärer erbjuder även solglasögon (orginalprodukter) av kända märken som Ray Ban, Gucci, Versace, Oakley osv. Ibland har de reor och då kan man fynda rejält.

Det finns även skräddare i Khao Lak som skräddarsyr kostymer, skjortor, kjolar, blusar och klänningar. Kom ihåg att pruta rejält. När försäljaren börjar bli lite otålig eller vägrar ge med sig mer, så kan du ana att du börjar nå "ditt bästa möjliga pris". Var även noga med att se till att skräddaren använder sig av så toppklassiga tyger som möjligt.

På huvudgatan ovanför stranden Nang Thong återfinner man ett relativt stort snabbköp kallat "Nang Thong Super Market". Denna affär erbjuder lokala och importerade livsmedel, alkoholdrycker, godis och snacks, solskyddskrämer och annat smått och gott.

La On Village och centrala Khao Lak i allmänhet har också ett antal internetcaféer, tatuerare, ett par kameraaffärer och tavelmålare (thailändska konstnärer som ofta kopierar andras verk eller utför porträttmålningar i olja och akryl).

Bankomater kallas för ATM maskiner i Thailand och dessa finns tillgängliga i nästan hela Khao Lak. Det finns även ett antal mindre växlingskontor och banker.

Annonsera härDiskussionsforum om ThailandBangkok reseguide och hotellDet mesta om ön Koh Phangan


Lite om oss bakom Khaolak.nu

Vi ( Yenit Company Limited ) är ett Thailandbaserat företag som publicerat guider om Thailand och Asien sedan 1999. Vår målsättning är att erbjuda korrekt information om respektive destination och bokning av boende och turer till förmånliga priser. Vi finns även på Facebook

© Copyright 2010-2013. Foto: Jens W.  XMTML - CSS - 
 -   Bookmark and Share
Khaolak.nu - Förstasidan