Mer Thailand:    Thailand  -  Bangkok  -  Koh Samui  -  Koh Phangan  -  Ko Samet  -  Phuket  -  Chaweng
Header 1
Navigera:

Förstasidan
Allmän info
Aktiviteter
KlimatetBoka hotell
Stränderna
Attraktioner
Shoppingen

Klimat och vädret


Högsäsongens väder

Turister som besöker Khao Lak kan förvänta sig ett varmt klimat och väder året runt. Om du inte attraheras av riktigt höga temperaturer, så passar kanske högsäsongen bäst, dvs november tom mars. Då är luftfuktighen lägre vilket gör att klimatet känns behagligt. Medeltemperaturen under den här perioden är ca 26 till 30 grader, dvs några grader kallare än under den hetaste perioden på året.


Den heta perioden

April och maj är idealiska för den som älskar att solbada och värme generellt. Då visar termometern normalt mellan 28 till 34 grader, även om högre temperaturer kan förekomma. Drick mycket vatten om du tillbringar mycket tid i solen. Se även till att få i dig lite salt. Även frukt som melon, papaya och mango är nyttigt och gott i ett varmt klimat!

Vädret under sommaren

I juni tom augusti så sjuker normalt temperaturen ett par grader. Det förekommer korta men kraftiga skurar emellanåt. Temperaturen brukar ligga mellan 24 till 32 under denna period.


Regnperioden

Under september och början av oktober pågår den blöta monsunperioden, men även då är det ofta långa intervaller med solsken mellan skurarna. Se till att ha ett paraply eller regnkläder till hands om du är ute på vandrig eller en tur. Skurarna kan nämligen komma snabbt och överraskande.

Sammanfattningsvis så är Khao Lak ett trevlig resmål när som helst på året, inte minst på grund av dom många olika utflykter och aktiviteter som erbjuds här, både i vattnet och på land. Vattentemperaturen är inte sällan runt trettio grader Celsius, så även en obotlig badkruka njuter av havsvattnet här.Annonsera härKoh Phangan reseguideKoh Samui guide och hotellEn webbportal om Thailand


Lite om oss bakom Khaolak.nu

Vi ( Yenit Company Limited ) är ett Thailandbaserat företag som publicerat guider om Thailand och Asien sedan 1999. Vår målsättning är att erbjuda korrekt information om respektive destination och bokning av boende och turer till förmånliga priser. Vi finns även på Facebook

© Copyright 2010-2013. Foto: Jens W.  XMTML - CSS - 
 -   Bookmark and Share
Khaolak.nu - Förstasidan