Mer Thailand:    Thailand  -  Bangkok  -  Koh Samui  -  Koh Phangan  -  Ko Samet  -  Phuket  -  Chaweng
Header 1
Navigera:

Förstasidan
Allmän info
Aktiviteter
KlimatetBoka hotell
Stränderna
Attraktioner
Shoppingen

Attraktioner i Khao Lak


Vattenfall och djungelturer

Eftersom Khao Lak är omgivet av tropisk djungel och berg så finns det ett antal naturliga vattenfall i närområdet. Dessa kan knappast jämföras med Niagarafallen, men själva djungeläventyret är en bra ursäkt för att ta en paus från solbadandet och hettan på stranden. Man ger sig nämligen in i den svalkande skuggan i den tropiska djungeln som omgärdar stränderna i Khao Lak. Observera att några av vattenfallen är belägna inom nationalparker, så inträdesavgifter på 100 eller 200 baht gäller för turister. Thailändska medborgare betalar också, men en lägre summa.

Vattenfallet Chong Fah finner man några kilometer norr om Khao Lak, längs med huvudmotorvägen från Phuket upp till Takua Pa. Vattenfallet är lättillgängligt med en jeep eller en motorcykel, vilka man har möjlighet att hyra i centrala Khao Lak eller på vissa av hotellen.

Tohn Prai är ett relativt stort vattenfall beläget i nationalparken Thai Muang. Man kan köra en bra bit med bil eller motorcykel, men den sista är man tvungen att fortsätta till fots.

20 kilometer söder om Khaolak (mot Thai Muang Distriktet) återfinns Lumpee eller Lam Phi Falls. Vattenfallet är medelstort och är indelad i tre nivåer. Vattenmängden i fallet påverkas givetvis av väder och regnsäsong.


Korallrev och snorkling

Utanför Hat Khaolak hittar man fina korallrev som gör det lämpligt att snorkla och dyka i det här området. Hit åker man med sk speedboat eller longtailbåt och resan tar 30-45 minuter (beroende på båttyp) och kan organiseras av lokala resebyråer på stranden vid Hat Khaolak.


Sköldpaddsfestival

Phang Nga-provinsen har en årlig sju dagar lång "Turtle Releasing Festival" i mars. De små sköldpaddorna, som är uppfödda av fiskedepartementet, släpps då ut i havet vid Thai Muang, söder om Khao Lak. Detta är förstås en trevlig tillställning för den sanna djurvännen.

Nationalparker


Laem Ru National Park

En av de många nationalparkerna i provinsen Phang Nga, är Laem Ru. Området blev klassat som nationalpark 1991 och hela området omfattar hela 150 kvadrat kilometer och täcker områden som Thai Muang, Kapong, Takua Pa, och Phang-Nga Town. Parken erbjuder sightseeing för naturälskaren med exotiska växter, djur samt ett landskap som inkluderar vackra stränder, mangroveträsk och flodmynningar. En av parkens många sevärdheter är Kao Lak berget, beläget vid havet och med ett kinesiskt tempel på toppen tillägnat bergets beskyddare. Templet ligger nära Thai Muang distriktet.


Thai Muang National Park

Här låg tidigare en tenngruva och området som består av 45.000 rai (1 rai motsvarar 1600 kvm) ligger 25 kilometer från Khao Lak på vägen mot Phuket. Sevärdheter som ligger inom parken inkluderar Lumpee fallen, Tohn Prai fallen, och Hat Thai Muang (eller Sköldpaddsstranden).


Sri Phang Nga National Park

Sri Phang Nga Är beläget i distriktet Kuraburi och är belägen ca 60 km från Khao Lak. Det är helt klart värt ett besök om man vill uppleva unik urskog. Man kan även sova över på parkens campingplats. Flera pittoreska vattenfall ligger inom gångavstånd från parkens center. Tänk på att det kan vara ganska varmt så ta med tillräckligt vatten eller sportdryck etc.
Bangkok hotellbokningChaweng guide och boendePhuket guide och hotellMercy Centre


Lite om oss bakom Khaolak.nu

Vi ( Yenit Company Limited ) är ett Thailandbaserat företag som publicerat guider om Thailand och Asien sedan 1999. Vår målsättning är att erbjuda korrekt information om respektive destination och bokning av boende och turer till förmånliga priser. Vi finns även på Facebook

© Copyright 2010-2013. Foto: Jens W.  XMTML - CSS - 
 -   Bookmark and Share
Khaolak.nu - Förstasidan