Mer Thailand:    Thailand  -  Bangkok  -  Koh Samui  -  Koh Phangan  -  Ko Samet  -  Phuket  -  Chaweng
Header 1
Navigera:

Förstasidan
Allmän info
Aktiviteter
KlimatetBoka hotell
Stränderna
Attraktioner
Shoppingen

Aktiviteter i Khao Lak


Dykning och snorkling

Andamansjön bjuder på fantastisk dykning och Khao Lak har blivit en knytpunkt för några av de bästa dykvattnen som södra Thailand har att erbjuda. En av de stora fördelarna med orten, är att Khao Lak ligger mycket närmare kända dykområden (som Similan island, Surin Island och Richelieu Rock) än vad Phuket och Krabi gör. Detta innebär att Khao Lak kan erbjuda ett billigare och mer tidseffektivt alternativ för dem som vill utforska världen under vattenytan.

Det finns många dykskolor i området vilka erbjuder en mängd olika kurser, dykresor och dykutbildningar (från rena grundkurser för nybörjare till avancerade utbildningar för dykinstruktörer). De flesta av skolorna är PADI-certifierade.

•  Mer om organisationen PADI finner du här

Snorklingsturer kan bokas på dykskolor, resebyråer och många av hotellen. Tänk på att dagsturerna till Similan Islands innebär en ganska lång restid i motorbåt, vilket tyvärr betyder att tiden för själva snorkligen blir lite begränsad.


Vandra i nationalparker

Khao Laks stränder är omgivna av tropisk djungel och det finns många vandringsleder i närområdet. Bla i och omkring nationalparken Laem Ru som är belägen sydost om de centrala delarna av Khao Lak.

Även nationalparkerna Sri Phang Nga, Khao Sok och Thai Muang kan vara intressanta att utforska för naturintresserade besökare. De två förstnämnda är belägna ca tre mil nordost om Takua Pa medan Thai Muang återfinns ca tre mil söder om Khao Lak.


Spela golf i Khao Lak

Khao Laks golfbana har 18-hål, banans längd är 6825 meter och par är 72. Banan ligger på Royal Thai Navy Sport Development Centre i Thap Lamu, ett par kilometer söder om Khaolak (Thap Lamu är också utgångspunkten för båtar till Similanöarna). Banan ägs av den thailändska marinen och uppgraderades till 18 håls-bana under sommaren 2002, då den också öppnades för allmänheten. Banan är belägen vid ett av Khao Laks vackraste naturområden, Son-Ngam. Naturen, fåglar och frodig växtlighet ger en naturlig och avkopplande upplevelse under rundan.

Ett grönt kort är inte obligatoriskt i Thailand (utom på ett fåtal banor i landet). Men erfarenhet av spelet är naturligtvis en fördel om golf står på din agenda. Vissa klubbar erbjuder en introduktionskurs som leder till att man får en form av licens vilken kan jämföras med ett green card. Att hyra en caddie är dock i regel obligatoriskt. Dricksen, eller avgiften som man betalar för denne brukar vara 300-500 baht, motsvarande en ungefärlig svensk hundralapp.

Klädkod på banorna är vanliga golfkläder, dvs skjorta eller pikétröja med krage (inte T-shirt), anständiga shorts är ok, men inga badbyxor. Golfskor är förstås att föredra men vanliga gymnastikskor brukar accepteras. Inte så många klubbar har skor till uthyrning, men man kan förstås köpa ett par skor till ett rimligt pris i Thailand. Ha dock i åtanke att golfbutikerna och sportbutikerna inte alltid tillhandahåller skor i de allra största storlekarna.

Elefantridning

Vid Ton Patiwat har man möjlighet att rida på elefant i en naturskön omgivning. Man passerar ett par mindre vattenfall på turen. Du kan boka turen på de flesta resebyråer i Khao Lak och även på vissa resebyråer i Phuket.


Varma källor

Vid Kapong finner man några varma källor och en tillhörande naturlig bassäng. Du passerar källorna om du besöker Lam Ru och Hin Lad vattenfallen i nationalparken Khaolak-Lamru. Därför kan det passa bra att kombinera dessa två destinationer under en dagsutflykt.

Ban Bo Dan-källorna ligger några kilometer söder om staden Thai Muang. Vattnet här har en ganska hög mineralhalt, inkluderat kalcium och natrium, vilket gör dem populära för hudvård och stresslindring.
Annonsera härDiskussionsforum om ThailandBangkok reseguide och hotellDet mesta om ön Koh Phangan


Lite om oss bakom Khaolak.nu

Vi ( Yenit Company Limited ) är ett Thailandbaserat företag som publicerat guider om Thailand och Asien sedan 1999. Vår målsättning är att erbjuda korrekt information om respektive destination och bokning av boende och turer till förmånliga priser. Vi finns även på Facebook

© Copyright 2010-2013. Foto: Jens W.  XMTML - CSS - 
 -   Bookmark and Share
Khaolak.nu - Förstasidan